![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 27.05.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Serdecznie witam wszystkich forumowiczów (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif)
Chciałbym napisać gre internetowa taka jak np.Ogame jestem srednim programistą interesujacy się php dlatego chciałbym się troche pobawić w stworzenie gry o podobnych zasadach.I tu z mojej strony wielka prosba czy sa jakies artykuły lub strony internetowe poswiecone programowaniu takich gier internetowych jakies kursy lub tutoriale moze ktos z was bedzie chetny pomogac mi bardzo prosze o pomoc. Aha i jeszcze jedno czy do napisania takiej gry wystarczy tylko jezyk php czy moze jakies inne jeszcze ? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 0 Dołączył: 31.05.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w zamysle miala byc gra jednoosobowa ale ekipa sie ociagala a ja majac czas im wymyslalem coraz to ciekawsze wodotryski i chyba zalapali ze jak nie zaczna nic robic to przez wakacje im tyle nawymyslam ze juz nikt tego nie napisze :-)
Caly czas nurtuje mnie walka oczywiscie tury jak najbardziej wchodza w gre. DOpiero technologia AJAX pokazala mi w ktorym kierunku nalezy isc. Co do ograniczenia czasu to wykozystamy chyba rozwiazanie z Falloutow czyli kazdemu z druzyny ustawi sie defoltowy atak i jak gracz nie zdazy zmienic to zostanie wykonanan ustawiona z gory akcja. Takie rozwiazanie jest potrzebne jak druzyna zostanie zaatakowana podczas nieobecnosci gracza :-) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 1.10.2025 - 00:08 |