![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 27.05.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Serdecznie witam wszystkich forumowiczów (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif)
Chciałbym napisać gre internetowa taka jak np.Ogame jestem srednim programistą interesujacy się php dlatego chciałbym się troche pobawić w stworzenie gry o podobnych zasadach.I tu z mojej strony wielka prosba czy sa jakies artykuły lub strony internetowe poswiecone programowaniu takich gier internetowych jakies kursy lub tutoriale moze ktos z was bedzie chetny pomogac mi bardzo prosze o pomoc. Aha i jeszcze jedno czy do napisania takiej gry wystarczy tylko jezyk php czy moze jakies inne jeszcze ? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 0 Dołączył: 31.05.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich na forum :-)
Od niedawna czytam to forum i jeszcze nie zapoznalem sie ze wszystkimi tematami poruszanymi odnosnie tworzenia aplikacji internetowych (mam zwyczaj sledzic minimum 0,5 roku zanim cos napisze) i widze ze rozpoczal sie temat bardzo mnie interesujacy W chwili obecnej koncze projektowac zasady gry i rozgladam sie za technologiami ktore by temu podolaly. Na Ogame trafilem jakis miesiac po rozpoczeciu prac nad zasadami gry. Uwazam ze to co zrobili programisci w tej gierce jest niesamowite. Projekt gry nad ktora pracuje bedzie tworzona pod wezwaniem kola naukowego :-) wraz z postepem prac bedziemy (ja jako prowadzacy i studeci jako piszacy) starali sie dzielic zebranymi informacjami jak i artykulami ktore powstana w trakcie prac. Mam nadzieje ze znajdziemu tu miejsce gdzie bedziemy mogli dzielic sie swoimi odkryciami jak i liczyc na pomoc w rozwiazywaniu problemow przy tworzeniu slinika gry. zalozenia naszej gry sa nastepujace: 1. gra RPG 2. wizualizacja 3. brak ograniczania ruchu (na wiekszosci tego typu grach jest ograniczenie do kilkudziesieciu ruchow) 4. wieloosobowa 5. poruszanie sie druzyna 6. handel miedzy druzynami 7. (jeszcze nie skonczylismy wymyslac) ps. Jezeli napisalem cos nie tak to przepraszam :-) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 4.10.2025 - 23:38 |