![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 22.05.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zamierzam zabrac sie do napisania dosc duzego serwisu, rozbudowanego... itd...
nie jestem zielony, podstawy a nawet duzo wiecej juz mam, napisalem juz niejedno ale teraz chcialem zrobic cos duzego, cos co opublikuje w necie i mam nadzieje zacznie zyc wlanych tchnieniem... i tu moje pytanie... nigdy nie stosowalem klas i templatow (tak to sie pisze ? kurde :/) 1) macie moze jakies linki do dobrych materialow na temat klas, i systemu templatow.. ? 2) czy mozna napisac duzy serwis (czyli system uwierzytelniania, newsy, ankieta, forum, itp..) bez tempatow ? znaczy na pewno mozna bo juz pisalem (niestety nigdy do konca)... 3) czy to bardzo ulatwia/przyspiesza pisanie/dzialanie serwisu? no ogolnie sie chcialem dowiedziec cos na ten temat... znalazlem jakis tutek na angielskiej stronie, aczkolwiek przerabianie tego nie sprzyja przyswajaniu... a tutki ktore znalazlem po polsku na temat klas.. to takie nijakie... uprzejmnie prosze o pomoc... |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 135 Pomógł: 0 Dołączył: 28.09.2003 Skąd: Rzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Najlepiej powoli (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) Zreszta, przeciez nie potrzebujesz wszytskiego od razu, mi naprzyklad dlugo wystarczaly funkjce assign i display oraz zmienne i sekcje w samym szablonie - reszta przyszla pozniej przy bardziejs komplikowanych rzeczach. Zreszta API jest na tyle intuicyjne, ze przy odrobinie znajomosci angielskiego mozna polapac sie co do czego jest (gdzies chyba nawet jest dokumentacja po Polsku).
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 18.10.2025 - 14:29 |