Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> problem z checboxem, <input type=checkbox...
polibode

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (20%)
X----

Moj problem polega na tym , że nie wiem gdzie są zaznaczone checboxy
Chcę zapisać ustawienia, jakie checboxy nacisnalem i za nastepnym razem je widziec, jest to mozliwe do dokonania?

Ten post edytował polibode 19.05.2005, 12:35:11
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
polibode

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (20%)
X----

inputow mam dwa , jeden to tekst, i wszystko z nim ok, chodzi o nazwe raportu a a drugi miał byc typu checbox , ale przez to , ze nie dziala w tej postaci, uzywam typu=text i wpisuje 1 (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/sad.gif) . chodzi o czywiscie o pozniejsze zapamietanie tych ustawien (odczytanie zapisanych , modyfikacja i zapisanie)
  1. <?
  2. echo &#092;"<form action=\"index.php?page=prawa_uzytkownika_show&\".SID. method=\"POST\">\";
  3. ?>
  4. <?
  5. $line = @file ('data/uzytkownicy_raporty/'.$pracownik.'_lista_raportow.dat');
  6. foreach ($line as $value)
  7. {
  8. $str = explode ('=', trim($value));
  9. ?>
  10. <tr>
  11. <td class=log align=right><input type=\"text\" name=\"raport[]\" value=\"<? echo $str[0]; ?>\" size=\"80\" readonly></td>
  12. <td class=log align=center><input type=\"text\" name=\"udostepnienie[]\" value=\"<? echo $str[1]; ?>\" size=2></td></tr>
  13. <?
  14. }
  15. ?>

chodzi o to , ze nie chce wpisywac 1-ynki np ze jest zaznaczone czyli pola typy=checbox
Jesli go uzyje to mi w tej postaci nie wykrywa czy jest ustawione i nie robi ptaszka

Ten post edytował polibode 19.05.2005, 13:29:36
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 15.09.2025 - 02:09