![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 10.05.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak archiwizowac baze danych z poziomu stron html(php). Chcialby zeby kierownik mogl zrobic backup (jak i odtworzyc baze ) z poziomu przegladarki internetowej, a nie grzebal w samej bazie. Polecenia pg_dump, pg_restore chyba odpadaja gdyz trzeba by uzyc polecenia SQL do wgrania danych np. "\i nazwa_pliku.sql", ale jak zrobic backup.?
|
|
|
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 127 Pomógł: 0 Dołączył: 13.05.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zgadzam się z pomysłami crashu... ja wymyśliłem coś innego :]
Jak już byś chciał wszystko zrobić moją metodą (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) Możesz wysłać plik dmp. na maila (chyba, że baza jakaś jest ogromna to pomysł odpada). Zastosujemy do tego celu sendmaila: Stałe + zmienne:
Wysyłanie:
Musisz w tym wypadku poszukać jak załącznik daje się w sendmailu bo nie pamiętam (man sendmail/ sendmail --help)... ale to z góry powinno działać... masz zarys co i jak :] Ps. Jak już coś wykombinujesz to chętnie rzucę na to (kod) okiem bo temat ciekawy :] |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 4.10.2025 - 02:06 |