![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 55 Pomógł: 0 Dołączył: 10.12.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Możecie mi opisać jak wy rozwiązujecie problem klasy z danymi wejściowymi? Ja mam wątpliwości jak trzymać dane, jak ustalać do nich dostęp, czy dzielić je na get, post, session przy wyciągniu z klasy itp.
Ktoś może podzielić się swoim doświadczeniem? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 521 Pomógł: 0 Dołączył: 3.11.2003 Skąd: 3city Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@BugTomek: akurat twój przykład jest zły, bo zamienia jeden problem na drugi. Owszem, nie mam problemu z niezainicjowanymi zmiennymi, ale mam problem ze zmiennymi, które przyjęły wartość NULL, a ja o tym nie wiem. I tak trzeba sprawdzić wartość zmiennej w kodzie, żeby upewnić się, że ona w ogóle przyszła. Czyli: to co napisałeś nie daje żadnej korzyści.
Natomiast stripslashes to już dobre zastosowanie. Chociaż w złym miejscu. Nie powinno się znajdować w momencie, kiedy ktoś chce pobrać wartość z $_SESSION, ale powinno od razu wstawiać do $_SESSION poprawioną wartość. Inaczej nie tylko wywołujemy bez sensu stripslashes wielokrotnie, ale do tego ryzykujemy, że ktoś odwoła się bezpośrednio do $_SESSION i wszystko zmarnuje. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 17.10.2025 - 05:41 |