![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 9.05.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
czy da się jakoś ograniczyć ilość znaków możliwych do wpisania w <texarea> (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/questionmark.gif) lub czy znacie jakies inne funkcje aby było to możliwe.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 559 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Hmmm, no dziwne. Mi przesyła tylko 3 znaki. Też dałem strlen().
Ja gdy wciskam wyślij i jest zadużo znaków to wywala alert i obcina. POtem muszę jeszcze raz wcisnąć wyślij aby wyslalo już poprawione. W takiej sytuacji tam nie ma gdzie się żaden enter wcisnąć. Dziwne. Robilem teraz wszystkie chyba mozliwe testy i jest caly czas ok. Naprawdę nie wiem gdzie może tkwić problem. Może jako tymczasowe rozwiązanie zrób coś takiego: usuń biale znaki (entery i spacje) z konca treści i dopiero potem sprawdzaj dlugość. Wkoncu bialy znak na koncu za bardzo nikomu si ę nie przyda.
i pamietaj, aby indyexy w tablicach podawać w ciapkach (jesli są stringiem). Bez tego też pójdzie, ale to malo eleganckie i chyba nawet warninga wywala. czyli daj $_POST['tresc'] a nie $_POST[tresc]. Pozdro. Daj znać jak ci się uda coś z tym zrobić. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 3.10.2025 - 16:28 |