![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 190 Pomógł: 27 Dołączył: 23.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przykład: Jakaś instrukcja SELECT, która pobiera dane i wyświetla na ekranie. Zastanawiam się w jaki sposób to zrobić. Do głowy przychodzą mi 2 sposoby.
1 sposób: Pobrać wszystkie dane i wyświetlać za pomocą pętli 10 wyników. Pod wynikami jest opcja Następne i Poprzednie 2 sposób: Pobierać z bazy tylko 10 wyników, a kiedy użytkownik kliknie np Następne to skrypt z bazy pobiera kolejne 10 wyników. Zastosowałbym tutaj ocję LIMIT. Który sposób Waszym zdaniem jest lepszy? Pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 190 Pomógł: 27 Dołączył: 23.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(ActivePlayer @ 2005-05-08 02:06:48) wiec... to jest problem 'porcjowania' danych (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) bylo poruszane na forum 100 razy ale podpowiem Ci conieco... Zmieniłem zapytanie na
Linki mam następujące: a w kodzi php dopisałem coś takiego:
I problem w tym, że nie wiem jak zrobić, że gdy użytkownik naciśnie link "Następne" to zwiększe $przod o 10, a jak "Poprzednie" to zmienię $tył o 10. Jednocześnie tego nie mogę zrobić? Jak sprawdzić które wybrał? Skrypt wywołuje sam siebie |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 6.10.2025 - 00:07 |