![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 147 Pomógł: 0 Dołączył: 3.03.2004 Skąd: śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam,
mam taki skrypt logowania:
plik admin_zarzadzanie:
i wraca mi do login_admin.php.. czyli chyba (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/sad.gif) nie daje zmiennej login do sesji |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 1.05.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no dobrze masz tu poprawiony swój skrypt wg. moich zaleceń, zapomniałeś tylko o paru drobiazgach, a są one istotne: powtarzam
1. $login możesz używać jako zmiennej globalnej jeśli zarejestrujesz ją w sesji poprzez session_register('login'); jeśli zarejestrujesz $_SESSION[login'] = $login to potem konsekwetnie $_SESSION['login'] w drugim skrypcie. 2. całe if przed print gdyż w środku jest instrukcja header, i session_name razem z session start (widzę, że już dodałeś apostrofy) 3. Te zmienne $_POST to miałem na myśli w pierwszym skrypcie gdzie odbierasz dane z formularza (method=post) a nie w drugim gdzie odbierasz dane przez sesję. 4. wyrzuciłem kilka zbędnych moim zdaniem rzeczy pozostawiając tą samą funkcjonalność, nie miej mi o to żalu, nie mogłem się powstrzymać.
drugi skrypt
pozdro i nara ps. widzę że temat sesji wzbudza duże i aktywne zainteresowanie gdyby interesował ciebie ten drugi model sesji (session_register) to zajrzyj tam model sesji przez session_register Ten post edytował adax2000 3.05.2005, 19:22:29 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 2.10.2025 - 19:12 |