![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Ostatnio, zaczołem się zastanawiać czy php można nazwać językiem programowania czy tylko jak mogłem usłyszeć w wielu źródłach => "php: Hypertext Preprocessor", jest zagnieżdżonym w HTML językiem skryptowym. Gdzie tu jest prawda? Czy stwierdzenie iż php jest językiem programowania jest błędne, czy pisząc w php nie programuje, czym to się różni? Będe bardzo wdzięczny jeśli ktoś mi dokładnie wytłumaczy co i jak, albo sprostuje. Pozdrawiam i czekam na szczere, wartościowe posty! |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 717 Pomógł: 0 Dołączył: 12.06.2002 Skąd: Wolsztyn..... Studia: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(ActivePlayer @ 2005-04-30 21:54:36) php jest językiem programowania. dla mnie wszystko co musi byc skompilowane, nim jest. Sam sobie zaprzeczasz.. php jest interpretowalny, a nie kompilowalny (pomijajac php Compiler), a co za tym idzie jest jezykiem skryptowym. Wg mnie jednak te dwie definicje nie sa rozlaczne.. wiec jezyki skryptowe sa podzbiorem jezykow programowania. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 8.10.2025 - 14:47 |