![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Ostatnio, zaczołem się zastanawiać czy php można nazwać językiem programowania czy tylko jak mogłem usłyszeć w wielu źródłach => "php: Hypertext Preprocessor", jest zagnieżdżonym w HTML językiem skryptowym. Gdzie tu jest prawda? Czy stwierdzenie iż php jest językiem programowania jest błędne, czy pisząc w php nie programuje, czym to się różni? Będe bardzo wdzięczny jeśli ktoś mi dokładnie wytłumaczy co i jak, albo sprostuje. Pozdrawiam i czekam na szczere, wartościowe posty! |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 362 Pomógł: 0 Dołączył: 18.02.2004 Skąd: Knurów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(ActivePlayer @ 2005-04-30 21:54:36) a taka javascript... no co tu mówic... raczej juz nie (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) Cytat Z Wikipedii, wolnej encyklopedii.
JavaScript ("JS") to stworzony przez firmę Netscape zorientowany obiektowo skryptowy język programowania, najczęściej stosowany na stronach WWW. Implementacja JavaScriptu stworzona przez firmę Microsoft nosi nazwę JScript. Ten post edytował matid 30.04.2005, 21:10:44 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 4.10.2025 - 15:21 |