![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Ostatnio, zaczołem się zastanawiać czy php można nazwać językiem programowania czy tylko jak mogłem usłyszeć w wielu źródłach => "php: Hypertext Preprocessor", jest zagnieżdżonym w HTML językiem skryptowym. Gdzie tu jest prawda? Czy stwierdzenie iż php jest językiem programowania jest błędne, czy pisząc w php nie programuje, czym to się różni? Będe bardzo wdzięczny jeśli ktoś mi dokładnie wytłumaczy co i jak, albo sprostuje. Pozdrawiam i czekam na szczere, wartościowe posty! |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 657 Pomógł: 2 Dołączył: 15.08.2003 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(SongoQ @ 2005-04-30 19:05:30) Gdzies przeczytalem ze jezykiem programowania nazywamy taki jezyk w ktorym mozemy zbudowac system. Jesli tak bedziemy klasyfikowac to php odpada. Czyli tylko ASM były chyba jezykiem programowania (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/tongue.gif) Bo bez tego ani rusz... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 7.10.2025 - 00:51 |