![]() |
![]() |
-rad3k- |
![]()
|
Goście ![]() |
Cześć.
nauczyłem się w miarę dobrym stopniu html'a i teraz chciałbym nauczyc się czegoś innego. Nie wiem za bardzo od czego zacząć i co byłoby najprostsze. Czy może mi ktoś wytłumaczyc do jakiego rodzaju stronek przydaje się php. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 449 Pomógł: 0 Dołączył: 26.05.2004 Skąd: Nowy Sącz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod Głównie do tych, w których zawartość ma być generowana dynamicznie. A gdy strona z zalozenia ma byc statyczna to php mozna uzyc tylko dla samej wygody budowania strony.Najprostrzy przykład zastosowania php: Robisz jeden plik w ktorym bedzie tylko menu i za pomoca php do każdej strony dolaczasz sobie to menu. W przypadku HTML'a musiał byś umieszczac to menu w kazdym pliku html z osobna - a ile potem jest roboty aby coś zmienic w menu (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/exclamation.gif) W przpadku php edytujesz tylko jeden plik. Lub na odwrót: Robisz jeden plik index.php w ktorym znajduje sie naglowek, menu i stopka. A glowną (środkową) cześć strony dolaczasz z innych plikow. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 4.10.2025 - 21:42 |