![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 190 Pomógł: 27 Dołączył: 23.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy znacie jakieś inne dobre sposoby zabezpieczania formularzy przed załamaniem skryptu php oprócz stosowania funkcji strip_tags i HTMLSpecialChars()?
Pozdrawiam Ten post edytował J4r0d 28.04.2005, 11:54:51 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 190 Pomógł: 27 Dołączył: 23.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeszcze raz bo się chyba nie rozumiemy.
I. Zacznę od tego, że Ty każesz zapisaywać w ten sposób (narazie prześledźmy bez strip_tags):
A ja do tej pory zapisywałem też tak:
i działało. Poprawnie dodawało do bazy. Więc nie wiem dlaczego uparłeś się żeby stosować to kropke i odzielać, skoro obydwa zapisy są poprawne? II. Byłem przekonany, że funkcja strip_tags usuwa znacznik i zapisuje do bazy bez znaczników. Ale jak ją zastosuje i podam w formularzu znaczniki pogrubuające, a potem chcę odczytać dane i wyświetlić w przeglądarce, to nie pogrubia tekstu ale wypisuje znaczniki i dziwnie to wygląda. Przecież do wypisywania znaczników a nie ich obcinania służy funkcja HTMLSpecialChars()... Więc co jest nie tak? Może przy odczycie danych też powiniem stosować funkcję strip_tags?? III. Skoro mój sposób zapisu (bez kropki patrz punkt I) działa to dlaczego ten zapis nie działa
tylko stripuje obie zmienne? EDIT: ------- Problem rozwiązany. Zamiast <b></b> podawałem [b ][/b ]. Czasami warto odejść od komputera na 5 minut (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Pozdrawiam Ten post edytował J4r0d 28.04.2005, 15:49:55 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 7.10.2025 - 07:55 |