![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 22.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, ponieważ jestem nowym użytkownikiem forum dlatego na początku chciałbym wszystkich gorąco pozdrowić!
A teraz do rzeczy: Chciałbym na swojej stronce zamieścić belkę do wprowadzania znaczników HTML (taką jaka występuje na wielu różnych forach, również na tym forum - właśnie patrzę sobie na nią(IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) . Chodzi mi o możliwość pogrubiania tekstu (czyli przycisk z literką by), podkreślania, kolorowania, zresztą po co będe wymieniał - wiadomo o co chodzi.. czy znacie jakiś gotowy kod do wsatwienia takiej belki na stronke? ewentualnie proszę o link jeżeli był już taki temat (szukałem ale nie znalazłem), z góry dziękuję za odpowiedź i jeszcze raz pozdrawiam!!! |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 607 Pomógł: 23 Dołączył: 8.09.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
HTML AREA i inne edytory WYSIWYG trzeba by zmodyfikować, aby działały w systemie BBCode. A domyślam się, że będziesz chciał używać tylko znaczników BBCode (wygoda i bezp.)
Lepiej spytać, czy możesz wykorzystać ten JS z np. PHPBB Kod // bbCode control by
// subBlue design // www.subBlue.com |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 11.10.2025 - 11:10 |