![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 26.09.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Mam do wykonania projekt, ktory okreslilbym jako "project management", jednak mniej zlozony niz profesionalne produkty tego typu. Calosc web-based, najlepiej kompatybilna z przegladarkami XHTML w komorkach i palmtopach. Musze realnie ocenic swoje szanse i wybrac ktoras technologie i tu licze na Wasza pomoc. Znam php dosc dobrze i troche Jave (JSP niestety jeszcze nie), ale co polecacie do stworzenia uslugi tego typu z technicznego punktu widzenia : - przejrzystosc kodu, - mozliwosci rozbudowy, - rowniez wartosc nabytego doswiadczenia przy tworzeniu takiej aplikacji Czy lepiej wybrac to co znam lepiej, czy lepiej nauczyc sie czegos nowego (na pewno z bolami na poczatku) i wybrac lepsza (?) technologie ? Licze na sugestie, serdecznie pozdrawiam. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarząd Postów: 2 277 Pomógł: 6 Dołączył: 27.12.2002 Skąd: Wołów/Wrocław ![]() |
No cóż - obawiam się, że na tym forum większość ludzi udzialiłaby podobnej odpowiedzi (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg)
Ale ja mogę dodać jedno - php tylko w wersji 5. I mówię to nie tylko ze względów na to, że znam ten język, i działam na tym forum. Zalet php jest znacznie więcej. Przede wszystkim prostota i popularność - a więc wmiarę łatwo o rozbudowę zespołu programistów. Modularność i mnogość opcji - a więc elastyczność w możliwośćiach rozbudowy projektu. Obsługa większości dostępnych baz danych. Tani i prosty do zarządzania hosting - postawienie i skonfigurowanie serwera z obsługą php jest zarówno proste jak i nie zasobożerne. A że php5 ma świetny zaprojetkowaną obsługę obiektowości - naprawdę nie widzę ograniczeń dla tego języka w systemach webowych. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 3.10.2025 - 20:47 |