Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> kasowanie zawartości formularza przy refreshu, lub przejściu dalej i cofnięciu
Najki

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Ciekaw jestem czy też macie taki problem, a może nawet znaleźliście rozwiązanie ku temu.

Załóżmy, że mamy zalogowanego użytkownika (na sesji), który np. próbuje napisać newsa przez panel na stronie (form, input, textarea). Taki user klika w jakiś link i przechodzi na inną stronę, ale zaraz chce kliknąć w przeglądarce 'cofnij' i wrócić do wpisywanej treści newsa, lub prościej - po prostu odświeża okno przeglądarki. I co widzi? Nic, bo wszystkie pola formularza się wyczyściły, lub przybrały wartość z value="cos tam".

Napewno nie jeden z Was tak miał. Co na to poradzić? Wiem, że może ktoś powiedzieć, że to nie ten dział, że to bardziej HTML, tymczasem robiąc stronę w HTML nie dzieje mi się coś takiego, a w php/HTML tak. Proszę o pomoc, bo to się staje irytujące...
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
Najki

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

No tak, ale trzebaby zapisywać cookie przez JS po wpisaniu każdego znaku, a to chyba trochę nie na rękę ;>. No ale nie rozumiem, dlaczego jeszcze nikt nie podał innego rozwiązania, skoro inne rozwiązanie jest napewno możliwe. No bo weźmy jako przykład właśnie tutejsze forum (IPB), albo najpopularniejsze phpBB. Zarówno tam, jak i tu, odświeżanie nie kasuje wpisanej do pola treści. Napewno jest jakiś sposób, ale dotyczasowa analiza kodu phpBB mi nie pomogła jakoś.
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 4.10.2025 - 16:15