![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 65 Pomógł: 0 Dołączył: 12.06.2002 Skąd: Kraków / Będzin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
potrzebuje zamieniac tekst w takiej postaci:
text<tag>text</tag>text na taki: text<innytag>text</innytag> z takim zalozeniem aby aby maska wykrywala <tag>text</tag> i zmnieniala tagi... nie moge sobie poradzic z tym ... help ! (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/snitch.gif) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 11.10.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ok to ja mam inny problem... chociaz podobny dlatego nie zakladam nowego watku hm chodzi o to iz...
posiadam linki w formie <a href="/cos/tam.php"> a takze pojawic sie moze cosik inszego np src="/jakis_obrazek.jpg"> i chodzi o to, aby przed tym wzglednym adresem podac adres internetowy, ktory jest wyciagniety ze zmiennej... poki co zajalem sie src ale efektu nie widac :/ jednak to nie zmienilo adresu na sciezke bezwzgledna mimo iz zmienna $adres_strony jest zdefiniowana hm cos jest zatem skopsane, tylko nie wiem co :/ Dodam, ze nawiasy zapisane sa jako " wiec zastosowalem takze funkcje str_replace, ale i to na nic sie zdalo hm wiec pojecia nie mam co jest grane... ------------------------------------------- OK ze str_replace sie uporalem... jednak co z preg_replace... chodzi bowiem o to iz aktualnie posiadam takie cosik i jak to wszystko skrocic... Ten post edytował spuavick 16.04.2005, 02:52:23 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 15.10.2025 - 15:46 |