![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 63 Pomógł: 9 Dołączył: 19.11.2004 Skąd: Iława Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na temat mojego problemu przejrzałem google i wątki z 3 ostatnich stron w tym dziale, ale jednak nic nie znalazłem, w związku z tym proszę o pomoc, wyjaśnienie mi tej kwestii.
W zamieszonym poniżej przykładzie przygotowałem style do kolorowania elementów, oraz do odpowiedniego wyrównywania na stronie. Moje pytanie dotyczy tego, czy mogę te style łączyć tak, jak to zrobiłem w nagłówkach.
Zarówno IE, FireFox i Opera tak samo interpretują ten kod i niby pozwalają na takie łączenie. Jednak gdy przerabiam kurs CSS'a na www.w3schools.com - czytam: Cytat Note: Only one class attribute can be specified per HTML element! The example below is wrong: <p class="right" class="center"> This is a paragraph. </p> Faktycznie w sposób tam zaprezentowany się nie da, gdyż wtedy drugi atrybut class jest ignorowany. Ale czy mój sposób jest dobry i zgodny ze standardem? A jeśli nie to jakie są inne sposoby, oprócz tworzenia styli "każdy z każdym"... Z góry dzięki za odpowiedź |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 184 Pomógł: 0 Dołączył: 19.01.2005 Skąd: Bochnia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pamiętaj, że to jest tylko moja interpretacja specyfikacji CSS1.
Próbuję się właśnie dobić do jednej osoby z W3C, jak tylko się odezwie to się go zapytam czy to jest błąd validatora czy ja to źle rozumiem czy co jest grane. IMHO validator nie zwraca błędu bo nie przewidzieli takiej możliwości zapisu. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 5.10.2025 - 11:34 |