![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 4.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam następujący problem: W momencie gdy z bazy pobierane są rekordy których wartość jest "pusta" pojawiają się nastepujące ostrzeżenia: Undefined index: ocena_dow in ... on line ... Undefined index: ilosc_ocen_dow in ... on line ... Undefined index: pearl in ... on line ... Jak temu zaradzić? Oczywiście nie interesuje mnie rozwiązanie typu: "error_reporting = E_ALL & ~E_NOTICE"...
|
|
|
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 4.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Owszem - zmienne globalne są wyłączone i tak ma pozostać.
Nie jest problemem to, że pobierane są "puste" rekordy, bo one w określonych przypadkach mają być "puste" i są "puste". I właśnie problem polega na tym, że jeśli są puste, to otrzymuję raport: Undefined index. Pomysł ze sprawdzaniem czy dane są "puste" jest nielogiczny. Problem z "raportem" pojawia się w momencie, kiedy próbuję je pobrać z bazy, więc jak mam sprawdzić czy w danym rekordzie są "puste" bez pobrania danych z bazy?(IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/questionmark.gif) Zatem pytanie brzmi: Czy w takim przypadku pola w bazie muszą mieć zadeklarowaną wartość domyślną (np. "0"), czy też istnieje inny sposób aby nie pojawiał się komunikat Undefined index? Ma ktoś jakiś pomysł? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 9.10.2025 - 19:48 |