Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> Szablon strony - nazwy dzialow i problemy
lucek
post 4.04.2004, 13:15:02
Post #1

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam.
Mam taki szbalon strony jak screen pod adresem http://stal-sw.net/wzor.gif .
No i sprawa wyglada tak:
W pliku index.php mam cly kod tego szblony - za wyjatkiem tego co na screenie jet na czerwono - bo walsnie w tym miejscy wysietlam zwartosc skryptow.
Chcialbym nadmienic ze linki na mojje stronie wygladaja w ten sposob:
index.php?go="nazwa dzialu".
No i nie wiem jak ma byc zbudowany plik index.php i jaki kodzik musi byc w skryptach ktore wstawiam w czerwony obszar aby w miejscu Nazwa dzialu: byla wysietlana ta nazwa questionmark.gif? Gdzie ja wogole przechowywac czy wpliku ktory includuje czu tez w pliku index.php (i tu w nim napisac jakis kodzik: ze jak inlcuduje np. plik ksiega.php to NAZWA Dzialu bedzie: Ksiega Gosci.

Mam nadzieje ze rozumiecie o co chodzi a nie wiem jak z ty sobie poradzic.
Bardzo prosze o pomoc.

PS. Wiadomo ze wolabym anwet zrobic tak ze pokazuje np. Strona Glowna -> Kisega Gosci - Dodaj wpis - ale zeby to zorbic tak to juz calkowicie nie mam pojecia jak ma wygladac budowa skryptow - moze ktos ma jakis artykul na ten temat.
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
kakq
post 24.03.2005, 16:48:33
Post #2

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Czy ktos by mogl poprawic ten kawalek skryptu bo niejestem w stanie sobie sam poradzic a bardzo by mi sie przydal! Problem jest w tym ze caly czas nie zienia sie nazwa jakiegos dzialu probowalem cos zmieniac ale nei dalo to zadnego skutku!
Nawet udalo mi sie rozwiazac blad tylko pojawil sie nastepny plik ten ktory jest includowany wstawil sie na strone w srodek w tej samej ilosci kopi co jest wierszy w pliku dzialy.dat.

Bardzi prosze o pomoc:)
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 14.08.2025 - 19:44