![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 154 Pomógł: 0 Dołączył: 17.12.2003 Skąd: Olsztyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
napisałem prosty system newsów, który w skrócie potrafi:
![]() a chciałbym teraz te newsy urozmaicić w to menu w coś stylu bbcode a na koniec w system komentarzy... komenatrze nie będa aż takim problemem, bardziej nie wiem jak "zabrać się" za wsadzanie html do newsa... do tej pory miałem że przy próbie wprowadzenia znaku \ wpis do bazy nie udawał się... ale np. <font color="red">Jakiś tekst</font> wchodził i news miał napis w koloru czerwonym... ale zyski były mniejsze od strat więc problem rozwiązał się dodaniem funckji htmlspecialchars() więc jak w takim razie dodać ten html do bazy ![]() nie koniecznie potrzebuje gotowego przykładu, bardziej będe wdzięczny za jakiś "listing funkcji" bo w sumie wszystko pisze sam od początku i tak chciałbym aby zostało na końcu ![]() dzieki i pozdrawiam -------------------- ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 483 Pomógł: 50 Dołączył: 15.03.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mozesz zrobic tak:
pozniej przy wyswieltaniu np w pliku news.php robisz coc takiego
i masz teraz pętle z wyswieltaniem
to powinno tobie dac cos takiego ze w wyswieltaniu zmienna $zmien, bedzie wyswietlac dlugą tresc newsa + przefiltrowany bbcode - mam nadzieje ze nie zrobilem błedu ;P Ten post edytował Hpsi+ 19.03.2005, 14:56:56 -------------------- Daiquiri: T1 = (dx/dt * s)^hpsi
Daiquiri: gdzie T1 - Twój czas przybycia na miejsce, dx/dt - prędkość, s droga Daiquiri: brb trzeba by to poprawić T1 - Czas jaki Ci to zajmie Daiquiri: Zatem T - czas dotarcia p T1 + T2 gdzie T2 = aktualny czas === po prostu kocham ją :D haha |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 19:17 |