![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 61 Pomógł: 0 Dołączył: 10.03.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Mam tabelę, a wniej ok 40 kolumn. Potrzebuję przeszukać wszystkie 40 kolumn, dajmy na to że kluczem wyszukiwania jest jakaś zmienna $szukane z formularza, pole text. Jak przeszukać całą tabelę wg. tego kryterium? Pierwsza myśl jaka mi przychodzi do głowy to SELECT * FROM nazwa_tabeli WHERE kolumnna1,kolumna2,kolumna3... LIKE '%$szukane%' Na pewno jest jakiś prostszy sposób.... niestety nie udało mi się go znaleźć. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 923 Pomógł: 9 Dołączył: 25.10.2004 Skąd: Rzeszów - studia / Warszawa - praca Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Z tego co pamietam to algorytmy wyszukiwania dla ORow (w przypadku PG tak bylo) dla bardzo duzej liczby rekordow troche wydluzaja czas wykonania, zeby Ci takie zapytanie przypadkiem sie bardzo dlugo nie wykonywalo.
Ale warto to sprawdzic, insert w petli kilka milionow. Jesli przetestujesz to jak mozesz to podziel sie informacjami na forum. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 12.10.2025 - 20:04 |