![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
Moich przebojów ciąg dalszy.
Problem mam taki. Otóż zastanawiam się nad tym, jak po uploadzie plików (graficznych) na serwer powiązać je z bazą danych. Wymyśliłem, że najlepiej będzie wpakowac w pola całą instrukcję
i później po prostu wstawiać w odpowiedioe miejsce odpowiedni rekord. Drugim sposobem jest wpakowanie tylko nazwy uploadowanego pliku z rozszerzenie lub bez i podstawianie do htmla podanego wyżej w miejsce nazwa_pliku.jpg Które z rozwiązań będzie bardziej optymalne? Może jakieś inne rozwiązania. Aha. Za wszystkie OOP dziękuję, bo to za mały projekt na takie zabawy |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
Hmmm... faktycznie, pomysł tez mi się wydaje lepszy, ale a całym kontekcie aplikacji generuje pewne problemy. Otoż obrazek ma być wstawiany obok tekstu (wiem, że to standard), ale jak obrazka nie ma, to nie powinien się pojawiac obrazek zastępczy (wiadomo jaki). Aby tego uniknąc muszę wstawić instrukcję warunkową sprawdzającą czy dane pole ma jakąś wartość
eg
Chciałbym tego uniknąć. Z tego, co zauważyłem, to jeśli będę zawsze wyświetkał zawartość tej zmiennej (chodzi o sposób pierwszy), to objetość kodu się zmniejszy, a poza tym będę mógł podać różne parametry IMG w różnych rekordach podczas ewnetualnej edycji. No i teraz sam nie wiem co zrobić. (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/worriedsmiley.gif) Ten post edytował Cysiaczek 13.03.2005, 16:20:08 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 4.10.2025 - 17:34 |