![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 9.03.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam mam maly problem poniewaz nie potrafie znalesc bledu dlaczego mi nie wczytuje obrazu. Mam nastepujacy kod
Wychodzi z tego tak ze ma zaladowac obrac i puzniej zapisac go, nastepnie wyswietlic, problem lezy juz przy zmiennej $image nie wiem co jest bo robilem to wedlug ksiazki php od podstaw i powinno zadzialac. Kod jest okrojony poniewaz beda tam jeszcze sie znajdowac kolejne zmienne ktore beda wstawiac text ale ze nie potrafie sobie z tym zaladowaniem poradzic wiec go skrucilem. Blad jaki mi wywala to taki Kod <br /> <b>Fatal error</b>: Call to undefined function: imagecreateformpng() in <b>e:\www\glowny\test2.php</b> on line <b>4</b><br /> moze ktos wie co sie dzieje i gdzie jest blad |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 9.03.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
bo to jest kod generujacy grafike, moze nie calkiem ale wpisujac imagestring(); wstawia obraz textu do obrazu, wiec wszystko wychodzi na to ze chodzi o grafike wiec temat na topie. Mam jeszcze jendo pytanie ale juz nie zwiazane z grafika i nie chcialbym zasmiecac forum.
Czy jest mozliwosc by kod byl wykonywany co np 20min na servie (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/questionmark.gif) poniewaz pracuje nad czyms podobnym jak ptime-project.net tyle ze co innego bedzie sie znajdowalo dlatego nie wiem jak to dziala ale po wyslaniu danych scrypy ktory jest odpowiedzialny za wygenerowanie gotowego zdjecia jest wykonywany na serverze tylko czy da sie to zrobic bez MySQL lub ewentualnie z MySQL. dzialac ma to tak jak widac pod spodem |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 8.10.2025 - 22:35 |