![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 9.03.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam mam maly problem poniewaz nie potrafie znalesc bledu dlaczego mi nie wczytuje obrazu. Mam nastepujacy kod
Wychodzi z tego tak ze ma zaladowac obrac i puzniej zapisac go, nastepnie wyswietlic, problem lezy juz przy zmiennej $image nie wiem co jest bo robilem to wedlug ksiazki php od podstaw i powinno zadzialac. Kod jest okrojony poniewaz beda tam jeszcze sie znajdowac kolejne zmienne ktore beda wstawiac text ale ze nie potrafie sobie z tym zaladowaniem poradzic wiec go skrucilem. Blad jaki mi wywala to taki Kod <br /> <b>Fatal error</b>: Call to undefined function: imagecreateformpng() in <b>e:\www\glowny\test2.php</b> on line <b>4</b><br /> moze ktos wie co sie dzieje i gdzie jest blad |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 9.03.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie nie stety JPG nic nie dalo a
Kod extension=php_gd2.dll mam bez srednika Moze jakies inne pomysly. Moze dodam ze
dziala bez problemu ale operacje na gotowym pliku cos nie ida. Przeciez to jest to samo tyle ze zamiast ladowac puste plutno laduje obrazek jako plutno. juz sie zastanawiam czy czasem nie ma bledu w ksiazce i czy nie trzeba najpierw puste plutno utworzyc a potem obraz zaladowac tyko jak to zrobic by na puste zaladowac obraz. znalazłęm co takiego tylko angielski nie za dobrze znam function.imagecreatefromjpeg function.imagecreatefrompng function.imagecreatefromgif Ten post edytował coolart 11.03.2005, 12:15:43 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 5.10.2025 - 14:07 |