![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 17.01.2004 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam takie pytanie. Znajduje sobie gdzies zlecenie (czasem takze na tym forum). Powiedzmy ze jest to dosc prosty portal z kategoriami i podkategoriami artykulow, komantarzami do nich, zarzadzaniem uzytkownikami, mozliwoscia nadawania statusu redaktora dzialu itp, i calym stadem innych bajerow typu sondy, topten, rankingi, automatyczne galerie - jednym slowem dosc pracochlonny sajt. trzeba go napisac od zera. Wyceniam klientowi takie zlecenie na 1500 PLN i 2 tygodnie pracy (pracujemy we dwóch ze znajomym) jednoczesnie zaznaczajac ze cena podlega malej negocjacji. I tu koniec....klient nie odzywa sie wiecej, albo odzywa sie mowiac ze zwariowalem i ze cena z kosmosu. Wiec kurde powiedzcie mi co jest nie tak?!?! Czy ja zanadto szaleje z cena ? Normalna firma bierze za cos takiego okolo 3000 PLN i daje czas realizacji zwykle powyzej 2 tygodni. Z drugiej strony zagladajac na www.zlecenia.przez.net widze ze ludzie chca wykonac takie rzeczy za 300 PLN. Prosze o Wasze opinie, bo juz sam nie wiem co mam o tym myslec... Zapomnialem dodac, ze to nie jest kwestia mojego biednego portfolio itp, bo zazwyczaj nawet nie dochodzi do dyskusji o moich dotychczasowych projektach... Pozdrawiam, Holrin. Ten post edytował Holrin 18.01.2005, 20:11:28 -------------------- ..:: Audi Vide Sile ::..
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 064 Pomógł: 1 Dołączył: 22.01.2003 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Włąśnie z tym sie zgodze co anas napisał, ze uczelnia panstwowa nie zawsze jest gwarancja dobrego wyksztalcenia (wyksztalcenie to nie papierek, tylko wiedza). Wykladowcy czesto nie maja motywacji zzeby sie przykladac bo studenci i tak beda przychodzic na wyklady- w koncu dostac sie na studia panstwowe nie jest prosto (wiekszosc kierunkow).
Natomiast uczelnia prywatna wlasnie bedzie miala najlepszych wykladowcow - bo tym moze przyciagnac studentow. Poza tym na uczelni prywatnej studenci moga miec wiekszy wplyw (nie wiem tego...) na dobor kadry. Ja nigdy nie bralem pod uwage studiow na uczelni panstwowej - jakos nie zachecalo mnie bicie sie o miejsce np. na informatyce na UAM w Poznaniu - jakies 10-12 / miejsce..... -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 14:43 |