Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> MVC - zastosowanie w CMS
kidu

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

czesc wszystkim

od jakiegos czasu probuje zglebiac swoja wiedze w temacie wzorca MVC. wiem mniej wiecej co i jak i czym sie je, ale jeszcze nic praktycznie nie probowalem.

wiec o co mi chodzi:
mamy sobie strone www zarzadzana z poziomu jakiegos cms. wiadomo ze cms pozostaje taki sam (z ewentualnymi zmianami typu dodawanie nowych funkcji do systemu, nowych mozliwosci itd..), jednak jego wyglad i dzialanie sie nie zmienia. natomiast zmienia sie wyglad kolejnych stron do ktorych chce podpiac cms'a, jedna bedzie miala taki layout, stona firmy inny, strona zespolu jakiegos inny itd... i teraz jak do tych dwoch rzeczy podlaczyc MVC (tzn do cms'a i strony). czy ma to dzialac jako jedna aplikacja tylko wczytujaca osobne konfiguracje w zaleznosci czy jest to strona czy modul zarzadzania? i czy wymiana layoutu (czyli podpiecie cms'a do innej strony) sprowadza sie tylko do zmiany widokow (czyli output'u html)? czy zupelnie zle mysle?

z gory dzieki za informacje w tej sprawie
pozdrawiam
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
sf

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

hm, ja robie podobnie jak napisales, czyli zaleznie od pliku.php zalanczam inne sciezki, inne pliki sa wlanczane do obslugi, inny takze jest plik opisujacy mozliwe akcje
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 17.10.2025 - 09:49