![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Niedawno zaczołem się zastanawiać, nad licencją plików graficznych, mam na myśli czy wogóle istnieje coś takiego, czy pliki wykonane w takich programach graficznych jak Photoshop, Paint Shop Pro można wykorzystywać do tworzenia grafiki na potrzeby stron internetowych komeryjnych? Owe pliki z tych programów będą importowane do formatów jpg, png. Czy taka operacja jest dozwolona, jak do tego się ma licencja, nie wiem jestem zielony w tym temacie, jeśli ktoś by mógł mi cos doradzić albo wyjaśnić co i jak? Pozdrawiam i czekam na wasze wypowiedzi. -------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
SQL Injection | Hashowanie haseł | Jak działają sesje, przykłady ___ The world is yours ... |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 172 Pomógł: 0 Dołączył: 22.09.2002 Skąd: Gorzów Wlkp Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej.
Co do roznych formatow i licencjonowania to swoimi czasy wokol popularnego formatu GIF bylo zamieszanie co do wykorzystywania komercyjnego, czy nawet niekomercyjnego - byl moment ze zostal wylaczony z biblioteki GD - ale na szczesci wszystko wrocilo do ladu - jesli chodzi o inne formaty - png, jpg itd to sa one publicznie dostepne i mozesz je wykorzystywac w jakiej tylko formie chcesz - inaczej ma sie kwestia jak je stworzysz - czy skorzystasz z komercyjnych, darmowych i innych narzedzi - wspominales o photoshopie - owszem zapisuje takie dane, ale mozesz to w prosty sposob wylaczyc i bedziesz mial jpg'a czy inny plik bez tych danych. pozdrawiam anas |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 16:26 |