![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 6.11.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam dziwne moze pytanie ?
Jak zrobić cos takiego mam zmienna a jako INT i budyuje funkcję z select gdzie select Count(id) from nazwa_tabeli; ale tutaj chciałbym aby nazwa tabeli powstawała automatycznie czyli do nazwa dodac tą zmienną czyli tabela nazywa się log_1 ja piszę w zapytanie log_"a" czy cos takiego jest możliwe albo jak się łąćzy stringi |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 6.11.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
create procedure load_data4()
begin declare st,lu,zap2,zap3,zap4 Date; declare a,b,c INT; select date_sub(curdate(), interval 1 day) into zap1; select date_format(zap1,'%m') into zap2; if zap2 = 1 then select count(log_day_id) INTO a from log_'zap1'; - tutaj zmienna load data infile '/temp/logi/log.csv' into table log_'zap1' fields terminated by ','; ..................... itp tabela nazywa sie log_1 ale ja chcę aby ta nazwa powstawła w wyniku połączenia stringu 'log_' i zmienna 'zap1'. W samym php to wiem jak to zrobić zle mi chodzi p smego mysql Też myślałem aby stworzyć tabele tymczsową i używać concat(pole1, pole2) ? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 14:33 |