![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 247 Pomógł: 0 Dołączył: 4.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w pliku ze stylami mam nadany kolor tla dla klas kolor1 i kolor2.
mam taki fragment kodu xhtml:
moje pytanie brzmi - czy zamiast kilkunastu literek kodu js do okreslenia koloru tla moge tam jakos nadac styl? jezeli tak, to jak - nie znam js :/ |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 33 Pomógł: 0 Dołączył: 16.10.2004 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak, miałem na myśli Ciebie, nie polecam szczerze powiedziawszy tej metody.
Kod a { background: #000000 } a:hover { background: #FFFFFF } Tak wygląda moje rozwiązanie (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/biggrin.gif) , oczywiście a można podzielić na klasy lub stworzyć wygląd odnośników w zależności od stosowanej klasy czy identyfikatora zasobnika DIV. Kod a.jakasklasa { background: #EFEFEF } a.jakasklasa:hover { background: #FFFFFF } lub drugi przypadek Kod div#jakisid { font: 10px Tahoma } div#jakisid a { background: #EFEFEF } div#jakisid a:hover { background: #FFFFFF } Napisałem w ten sposób, aby nawet dla laików było zrozumiałe, mam nadzieję że jest ok. Ten post edytował sirrus 19.02.2005, 14:19:14 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 4.10.2025 - 09:50 |