![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 63 Pomógł: 0 Dołączył: 20.12.2004 Skąd: Wrocław / Jelenia Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy waszym zdaniem opłaca mi się instalować PHP5?(IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/questionmark.gif)
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 172 Pomógł: 0 Dołączył: 22.09.2002 Skąd: Gorzów Wlkp Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej.
Co do PHP5 i oferowania w ramach uslug interpretera dla obu wersji, providerzy(w tym takze ja) maja problem z pogodzeniem dzialania rownoleglego PHP5 i PHP4 - generalnie da sie to zrobic instalujac jedna wersje jako modul a druga jako CGI - ale w tym przypadku wersja CGI nie pozwoli na odwolanie do zmiennych srodowiskowych takich jak $_SERVER -> jak dla mnie bardzo wazne gdyz korzystam z tej zmiennej i elementu PATH do stworzenia czytelniejszych adresow... Podjelismy z administratorem wiele prob pogodzenia tego jako moduly - zmiana mime-type itp -> apache jednak nie chce tego mielic. Jesli ktos zna rozwiazanie chetnie zaczerpne wiedzy. Co do serwerow ktore oferuja takie polaczenie - jest to oparte wlasnie o CGI - takze nie dokonca satysfakcjonujace - dlatego warto na to zwracac uwage, zeby psow na adminach nie wieszac jak sie wyda kase. Co do samego jezyka w wersji 5-atej - warto z niego korzystac - w przypadku gdy wykorzystasz jego mozliwosci - druga rzecz jak wspomnieli przedmowcy to znacznie poprawina predkosc dzialania - osobiscie goraco polecam. pozdrowka anas |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 26.09.2025 - 05:18 |