![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 67 Pomógł: 0 Dołączył: 13.09.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam cholerny problem z funkcją mail() na serwerze freefronthost.com . Próbuję wysłać mail'a, dodałem w nagłówku "X-Mailer: php".phpversion(); i dalej nic. Funnkcja zwraca TRUE więc wszystko powinno być ok. ALe maila jak nie było tak nie ma.... Tak samo jest z połączeniem z serwerami SMTP, po jakimś czasie wychodzi że nie mam autoryzacji i tyle (a funkcja używa login'a i hasła). Wie ktoś może co z tym może być?
![]() -------------------- current: nexcite cms (0.2.5) running on top of netsource framework (0.5.3)
workbench: nsapi | php 5.1.2 | mysql 5.0.18 | phpmyadmin 2.9 rc1 | zend studio 5.2.0 | apache/2.2.0 (linux/suse) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 461 Pomógł: 32 Dołączył: 17.09.2003 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po primo:
Na większości serwerów połączenie z SMTP jest zablokowane. Po sekundo: W nowych wersjach cpanela jest następujące zabezpieczenie: Konto, które wpisujesz jako adres wysyłajacego musi istnieć i należeć do Twojego konta cpanela. Po tercjo: Jeśli serwer na którym masz konto posiada cpanela to najlepszym rozwiązaniem jest użycie sendmaila. Napisz dokładniej co potrzebujesz... Aha - często funkcja mail nie działa bo podaje się błędne dane do niej - wtedy mail nie dochodzi mimo iż funkcja zwaca true. Mam nadzieję, że choć trochę pomogłem - jeśli coś pokręciłem to proszę wybaczyć juz późno jest |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 15.06.2025 - 20:23 |