Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> kolejność w tabeli
roobik

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam!
Nie wiem czy będę umiał to wytłumaczyć, ale się postaram:
Obecnie w atbeli ułożone są rekordy, które są wyświetlane w kolejności ich dodania. No i teraz tak:
Cytat
$query = 'INSERT INTO progsy(nazwa, prod, licz) VALUES ("'.$_POST['nazwa'].'" , "'.$_POST['prod'].'", 0)';

Tak jest teraz. Jeśli jednak zmienię (a raczej dodam) wpis na taki:
Cytat
$query = 'INSERT INTO progsy(nazwa, prod, licz) VALUES ("'.$_POST['nazwa'].'" , "'.$_POST['prod'].'", 0) ORDER BY licz DESC';

to niby jest OK, bo chcę mieć wartości w kolejności malejącej. Ale po lewej stronie tabeli mam kolumnę, gdzie znajduje się $id każdego rekordu. Więc wraz z sortowaniem w kolejności malejącej nie jest "poukładane" wg kolejności rosnącej tzw liczba pojedyncza (Lp.)
Troche zamotalem (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) ale chyba wiadomo o co chodzi...
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
roobik

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

... i tu jest właśnie problem - w przypadku głosowania na któryś program również dodaje się jeden wiersz (rekord)... ale pusty! Robiłem podobnie jak mi napisałeś tyle , że marnym rezuiltatem.
Teraz mam kilka przykładowych rekordów - przy nich, nie dość, że nie ma kolejności Lp to jeszcze bez sensu dodają się rekordy przy głosowaniu.

Jak widaćto nie taka prosta sprawa .... inaczej nie pisałbym na Forum...
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 15.10.2025 - 03:09