![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 0 Pomógł: 0 Dołączył: 25.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Grupowicze od pewnego czasu patrze na posty dotyczące porównań ASP i php. Jest w tym sporo racji. Ja pisze w obu i mam pytanie. Co musiałoby się stać abyście zaczęli pisac w ASP.NET. Czy jest cos co spowodowałoby rezygnacje z php i MySQLa (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/questionmark.gif) Pozdrawiam, Artur |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 133 Pomógł: 0 Dołączył: 15.09.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Zastanawiam sie nad nauka J2EE i ciekaw jestem jak bys porownal na moim przykladzie funkcjonalnosc ASP.NET wzgledem J2EE ? W sobotę mam obrone pracy dyplomowej i dlatego dopiero w niedzielę przygotuję aplikacje, która zrobi dokładnie to co Twoja, oddzielając przy tym warstwę biznesową. Najlepiej będzie porównać oba przykłady. Jednak już teraz mogę stwierdzić, że prędkość stworzenia tego samego w JSP+JavaBeans+ewentaulnie biblioteki znaczników(najłatwiejszy sposób przy zachowaniu podziału na warstwy) będzie napewno o wiele dłuższa - nie ma co się czarować. Dodatkowo muszę przyznać, że strasznie podoba mi się w .NET podejście do elementów na zasadzie 'labeli' tak jak w poczciwym C++ Builderze i oprogramowanie ich na zasadzie zdarzeń (o ile dobrze to rozumiem). |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 27.09.2025 - 21:38 |