![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 56 Pomógł: 0 Dołączył: 5.02.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam pytanie jakiej metody urzyć na stronie w celu umożliwienia przeglądania jej w wielu językach i która metoda jest najlepsza. Znam takie metody: 1: napisy przechowywane są w tablicy 2: napisy przechowywane są w bazie Może znacie jescze inne?? Która metoda jest najlepsza?? Dzieki za każdą pomoc - to ma być duży serwis :roll2: . |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 49 Pomógł: 0 Dołączył: 9.09.2002 Skąd: Pszczyna Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja korzystam z tablicy. Dokładniej to mam pliczek w którym wpisuję sobie wszystkie komunikaty (tak je nazywam) wyświetlane na stronie. Pliczek ten ma postać
[pl] PUSTE = "Pole nie może być puste" ERROR_NAZWA = "Błędna nazwa" ERROR_LICZBA = "Błędna liczba" [eng] PUSTE = "Empty fields not allowed" ERROR_NAZWA = "Invalid name" ERROR_LICZBA = "Invalid number" [de] PUSTE = "..." ERROR_NAZWA = ".." ERROR_LICZBA = "....." odczytuję to za pomocą funkcji $komunikaty = parse_ini_file("komunikaty.dat",true); $komunikaty = $komunikaty["pl"]; <- to wybieram automatycznie of kors i potem w kodzie odwołuję się tak: print( $komunikaty["PUSTE"] ); ... i hula Taki plik jest łatwiejszy w edycji niż tablica w bazie danych - wiem z własnego doświadczenia. pozdrawiam |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 3.10.2025 - 15:15 |