![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 57 Pomógł: 0 Dołączył: 23.06.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Ostatnimi czasy zainteresowałem się bibliotekami PEAR, gotowcami które czekają na użycie (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) Nie wiem jednak czy wykorzystanie ich nie spowoduje ze moje prace beda mniej elastyczne - np w przypadku przenosin na inny serwer itp, zmiana oprogramowania na obecnym itp historie. Dochodzi jeszcze inna kwestia. Piszac wlasne skrypty człowiek sie w jakiś sposób rozwija, zaczyna się od prostych funkcji, potem klasy itd itd, korzystając z gotowców - nie. Szczeze powiedziawszy ja mam mieszane uczucia co do PEAR. Dlatego chciałbym dowiedzieć się jakie są wasze opinie o bibliotekach PEAR, czy bawicie sie w to, czy to tylko strata czasu i zabawa dla dzieci ? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 65 Pomógł: 1 Dołączył: 3.12.2003 Skąd: W-wa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Prometeus napisał: Cytat(Prometeus @ 2005-01-04 10:15:30) Kolejna sprawa elastyczności - tak naprawe porządny serwis kiedy się go przenosi na nowy serwer ma przepisywane od nowa fragmentu kodu. Tylko nędzny serwis przy kolejnych przenosinach zostaje bez zmian. Tworzac profesjonalny serwis - tworzysz go na dany serwer, tak by działął jak najstabilniej, niezawodnie i do tego porządnie. Jeśli te "fragmentu kodu" dotyczą ustawien polczenia z bazą to mogę sie zgodzić. Natomisat jeśli trzeba coś wiecej zmieniać to serwis jest do d. Moim zdaniem serwis powinien być tak napisany aby przy zmianie serwera oprócz usatwien typu polczenia z bazą ewnetualnie konfiguracja zabezpieczeń nie trzeba bylo nic zmieniać. Ten post edytował none 6.01.2005, 19:34:23 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 5.10.2025 - 01:44 |