Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> Skrypt Księgi Gości [Krzaczki], Złe kodowanie
nataniel

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Gdzie w plikach php zmienia się kodowanie. Używam skryptu księgi gości :

ViPER Guestbook V1.26 - © 2004 by Marc Stein
www.vipergb.de.vu

Problem w tym. że kodowanie w jakim otwiera te strony to (europa środkowa - windows ) A jak wiadomo trzeba ustawić na ISO żeby części Ludziom nie wywalało krzaczków. Moja ksiega jest dostepna pod adresem www.xiega.ludzielodu.pl . W plikach HTML łatwo zmienić kodowanie wiem gdzie i wogóle. Ale na php za bardzo się nie znam. Korzystam przeważnie z gotowych skryptów, które jeśli można to czasem przerabiam na tyle na ile umiem. Wydaje mi się że to musi być w jakimś pliku ale nie wiem w którym, a przeglądanie wszystkich to raczej potrwa wieki (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/biggrin.gif) . Będe wdzięczny za pomoc (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/biggrin.gif) . Pozdrawiam serdecznie
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
nataniel

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Ja nie chce żeby mi skrypt tłumaczył z angielskiego na polski. Skrypt tej księgi jest tak zrobiony, że język sobie mogę łatwo zmienic co możecie zobaczyc na stronie www.xiega.ludzielodu.pl. Gdy wejdziesz na tą stronę w windowsowskim explorerze możesz kliknąć u góry na widok później kodowanie i zobaczysz że będzie wskazywać Europa Środkowa (Windows). A ja chce żeby wskazywał Europa Środkowa (iso) . W plikach html wystarczy meta ustawić tak jak piszesz. A w plikach php też się musi to gdzieś ustawiać. Bynajmniej tak mi sie wydaje. Zaraz przejrze inne tematy. Zobaczymy może rzeczywiście są jakies programy do tego jak mówisz. Pozdrawiam
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 12.10.2025 - 20:49