![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Nieautoryzowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 30.04.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hej, to znów ja.
nadal męczę sesje przechowywane w bazie danych Wszystko działa ok. o ile zmienne przypisuje na sztywno np: $_SESSION['user']='marcin'; //wynik zostaje zapisany w bazie danych o ile jednak jako dane sesji próbuję przechować informacje uzyskana z innych tablic czy bazy danych wszystko bierze w łeb przykładowo: $user=$HTTP_POST_VARS['user']; echo $user; //zostaje dobrze wyświetlone; $_SESSION['user'] = $user; echo $_SESSION['user']; //też zostje wyswietlone tyle że baza danych tego nie przyjmuje podobnie rzecz ma się z wynikiami z baz danych Ktoś ma pomysł? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Nieautoryzowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 30.04.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
przepraszam.
omyłkowo wysłałem poprzedni. a więc mam taki kawałek skryptu: ... $_SESSION['user']=$_POST['user']; $_SESSION['password']=mysql_result($Resultat1, 0, "password"); @$poloczenie=mysql_connect($host,$_SESSION['user'],$_SESSION['password']); if($poloczenie): @$Resultat=mysql_db_query("logowanie","insert into logowanie.uprawniony values('".$_SESSION['user']."','$data','".$_POST['ip']."')",$conn3); exit; endif; ... Wszystko jest ok. (tzn sesja wraz z przypisanymi wartościami 'user' i 'password' zostaje zapisana w bazie pod warunkiem że nie jest towrzono połączenie z mysqlem ($poloczenie). Jeżeli takowe połączenie zostanie utworzone, do bazy danych gromadzących informacje o sesjach nie wędruje żaden wpis. Dzieję się tak niezależnie od tego czy $połącznie tworzone jest z tymi zmiennymi usera i hasłą czy innymi (nawet wpisanymi na sztywno). Zjadłem już na tym zęby i potrzebuję POMOCY acha, ten sam skrypty przy zapisie sesji do plików dziala OK (tzn $poloczenie w niczym nie przeszkadza). próbowałem zmieniać kolejność poszczególnych części skryptu; bez efektu; Ktoś może wałokował już ten problem lub wie w czym rzecz? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 08:07 |