![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 34 Pomógł: 0 Dołączył: 4.04.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam zdanie a wyrazy są odczielone od siebie o różnych roztawach odzielone są spaciom Nie umiem tego w tym poscie zastosować ale zamiast kropek jest normalna przerwa jak w spaci np.
VAR1................VAR2...................................VAR3........VAR4 Jak w php usunąc te przerwny miedzy VAR zeby uzyskac VAR1VAR2VAR3VAR4 lub lepiej VAR1 VAR 2 VAR3 VAR 4 czy też dobrze było by VAR1.VAR2.VAR3.VAR4 prosze o pomoc |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 853 Pomógł: 25 Dołączył: 27.08.2003 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(sf @ 2004-12-22 20:01:10) Rogrog pokazał, że da się to zrobić za pmocą str_replace i tyle. sęk w tym ze nie jest to sposób skuteczny. jak udalo nam sie dojsc w dosc zywiolowej dyskusji str_replace mozna uzyc do zastapienia wszystkich spacji, ale zeby osiagnac efekt zastapienia wielu spacji pod rzad jedną spacją ereg_replace jest skuteczniejsze. metoda pokazana przez rogroga sypie się gdy liczba spacji jest parzysta, więc trudno na niej polegać. podtrzymuje to co powiedziałem na początku. wyrażeń regularnych powinno się używac tylko wtedy gdy string functions zawodzą. jak uświadomił mi crashu w tym przypadku właśnie tak jest. Ten post edytował sopel 23.12.2004, 09:38:18 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 5.10.2025 - 09:12 |