![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 8.04.2003 Skąd: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zastanawialem sie czy by nie zrobic sklepu internetowego, ale nie wiem jak to wyglada z zamówieniami? No bo jak na formularzu ktos wpisze nieprawidłowe dane(np. po to żeby mnie oszukać -- tak jak koniczynki to robią na allegro), a ja wysle tam towar no to strace za przesyłke itp. Czy sklepy internetowe jakos sprawdzaja czy dane sa prawdziwe? Moze jest do tego jakas firma? Czy moze pozostaje jedynie bezpieczene placenie karta?
Prosze odpowiedzcie... |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 8.04.2003 Skąd: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mnie to interesuje bo np. www.helion.pl - najwiekszy polski wydawca książek. Tam wysyłają bez cackania się przez kuriera, lub za pobraniem w poczcie. Jakby ktos im robił kawały to by przecież dużo tracili...
Co do wysłania za pobraniem to i tak musisz zapłacić przed wysłaniem a jak nie będzie to i tak płacisz więc tracisz! Ja mam taki pomysł żeby zrobić tak: Do różnych większych miast przy wpisywaniu przez kupującego do formularza danych sprawdzał kod pocztowy czy poprawny(i miasto). Potem kierunkowy numer telefonu. Po trzecie opcja "Czy zamawiasz z domu?", jeśli tak sprawdza hosta czy pasuje do miasta... Całkiem dobra nie? (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 4.10.2025 - 15:30 |