![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 15.12.2004 Skąd: Kołobrzeg Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej,
To moj pierwszy post, wiec witam wszystkich =) mam nadzieje ze moj pobyt bedzie dlugi i owocny ![]() Przechodzac do tematu... zbudowalem portal mlodziezowy. Oparlem go o phpBB, z ktorego notabene korzystam, jednak moj system poza wykorzystywaniem bazy uzytkownikow wiele nie ma wspolnego z phpBB na pierwszy rzut oka. Jako ze nie jestem b. zaawansowany w php, postanowilem skorzystac z umiejetnosci programistow phpBB i uzylem ich klas do parsowania szablonow oraz zarzadzaniem baza danych. Naszlo mnie na odswiezenie kodu, poprawki etc etc; zaczalem od pomyslu zeby przesiasc sie na ten chwalony XHTML. Z tym sobie poradze jakos. Pomyslalem zeby odnowic caly engine - pomyslec o wykorzystaniu klas do czegos innego poza baza i szablonami. Jakos dojde. Problemy? Nie wiem czy przesiasc sie na Smarty - czy oferuje on szybsze parsowanie szablonow niz ta klasa z phpBB? Czy ma jakies funkcje, ktore zostawiaja phpbb w tyle? Musze sie upewnic, zanim przepisze caly kod... Drugie pytanie, podobne - ADoDB, a klasa z phpBB. Szybsze? "Lepsiejsze"? Od razu mowie, ze szukalem czegos na ten temat, jednak niewiele raczej znalazlem.. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 15.12.2004 Skąd: Kołobrzeg Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
scanner: dzieki za rady... ale nadal sie cholernie boje przesiadki, bo nie dosc ze od nowa sie uczyc tych klas, to wszystko przepisywac...
czy te rozwiazania, ktore proponujesz beda szybsze (w miare zauwazalnie)? ktos robil moze jakies testy? na oko mi powiedz? ![]() kubatron: wlasnie, co do mozliwosci tych klas... ja jestem zadowolony z tego co oferuja mi te z phpBB, interesuje mnie praktycznie tylko szybkosc wykonywania operacji - jesli zmiany beda zauwazalne, to juz sie poswiece i popracuje. to jest najwazniejsza kwestia. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 19:54 |