![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 11.04.2003 Skąd: Oleszyce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Powiem tak mam dwie tabele dostawcy i kod (pocztowy oczywiście) w tabeli dostawcy mam pole z kodem (oczywiscie jako id_kod z tabeli kod) teraz mam problem tego typu że jak chcę wyedytować te dane to nie wiem jak zrobić żeby kursor w polu wyboru był już ustawiony no kodzie wczesniej podanym Chciałem zrobić to tak ale nie działa : pierwsza czesc Kod $wynik = mysql_query("SELECT * FROM dostawcy WHERE id_dostawcy = $id_dostawcy;") or die ("Błąd w pytaniu 1");
while ($rekord = mysql_fetch_array ($wynik)) { $id_dostawcy = $rekord[0]; $nazwa = $rekord[1]; $ulica = $rekord[2]; $kod = $rekord[3]; $miejscowosc = $rekord[4]; $mail = $rekord[5]; $telefon = $rekord[6]; i dalej jest tak Kod <select name="kod" >
<? $wynik = mysql_query ("SELECT * FROM kod;") or die ("błąd w pytaniu"); while ($rekord_kod = mysql_fetch_array ($wynik)) { $id_kod = $rekord_kod['id_kod']; $kod2 = $rekord_kod['kod']; ?> <option <? if($rekord['kod']==$rekord_kod['id_kod']) { echo "selected"; } ?>value="<? echo $rekord_kod['kod']; ?>"> <? echo $rekord_kod['kod']; } ?> </select></td> co tutaj jest nie tak pomóżcie bo jestem początkujący ![]() -------------------- Lsasza
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 11.04.2003 Skąd: Oleszyce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod Struktura tabel:
Dostawcy: ID_dostawcy int(5) unsigned zerofill NOT NULL auto_increment, nazwa varchar(30) NOT NULL default '', ulica varchar(20) NOT NULL default '', kod int(5) unsigned NOT NULL default '0', miejscowosc int(5) unsigned NOT NULL default '0', mail varchar(30) NOT NULL default 'brak', telefon varchar(20) NOT NULL default 'brak', PRIMARY KEY (ID_dostawcy), UNIQUE KEY ID_dostawca (ID_dostawcy) TYPE=MyISAM CHECKSUM=1 DELAY_KEY_WRITE=1; Kod id_kod int(5) unsigned zerofill NOT NULL auto_increment, kod varchar(6) NOT NULL default '', PRIMARY KEY (id_kod), UNIQUE KEY id_kod (id_kod) ) TYPE=MyISAM; chodzi mi o to ze jak wyswietlam dane w formularzu który będzie edytował dostawców to zeby w liscie wyboru był ustawiony kod pocztowy, który faktycznie dostawca ma a nie pierwszy z brzegu ![]() ![]() -------------------- Lsasza
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 07:38 |