![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 401 Pomógł: 0 Dołączył: 18.04.2003 Skąd: Trójmiasto Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Krotko : co sadzicie o wejsciu do UE przez nasz kraj ?
Czy uwazacie ze w Polsce sytuacja bezrobocia sie poprawi czy tez jestescie zdania ze w Polsce dla polakow miejsc pracy juz nie bedzie bo zastapia nas lepiej wyksztalceni pracownicy z innych krajow ? tak prawda Polska nie jest krajem niekumatym - w dziedzinie informatyki jestesmy dobzi - bardzo nawet ale co Wy (programisci, webmake'erzy ludzie ktorzy juz maja jakas wiedze i doswiadczenie zyciowe) myslicie na temat wejscia Polski do UE ? Bedzie lepiej czy bedzie gorzej ? Osobiscie jak mysle ze za ten sam chlebus ktory kupuje w swojej ulubionej piekarni bede musial zaplacic kilka razy wiecej to mnie troche nerw lapie i wqrzac sie zaczynam. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 401 Pomógł: 0 Dołączył: 18.04.2003 Skąd: Trójmiasto Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Skad niby na to kase wezma nasi politycy?
Nasuwa mi sie to odrazu na mysl - jakby zaczeli od ciec w swoim budzecie i zalokowali gdzie indziej np. tyle jest szpitali w ktorych nie ma wyposazenia i tyle jest osob biednych nie majacych juz od dawna pracy a co za tym idzie w pozniejszym stadium nie majacych ... domu. dlaczego taki polityk za siedzenie w sejmie i tam za swoje ble bla ktore wtraci raz na ruski rok, kasuje on miesiecznie ponad 10,000 zl - a osoby starsze maja emerytury smiesznej wysokosci - niewiem jaka jest dokladnie najnizsza kwota ktora osoba starsza otrzymuje od panstwa ale wiem na ile to starcza - otoz mojej babci nie starcza to na oplacenie wszystkich rachonkow a mieszka sama co do energi itp. to kozysta tylko ze swiatla i telewizora ktory wlacza raz na swieta :/ I powiedzcie mi jak tu sie ni wqrzyc. Unia owszem ale dla politykow ktorzy spory hajc kosza a nie dla przecietnego polaka ktory kazdego miesiaca ma dylemat na co musi od znajomych pozyczyc. Taka wg. mnie jest prawda unia jest dla ludzi zamoznych co juz wojtek powiedzial bo ich stac na wzrost cen, w moim domu np. sie nie przelewa i rodzice kombinuja jak moga ale tez im nie jest latwo bo matka nie pracuje juz ponad rok a ojciec nie zarabia kokosow zeby moc wszystko sam placic. tak to juz jest i wg. mnie unia to w dzisiejszych czasach nie jest dla polski zbyt dobry pomysl - co innego za pare lat jesli by sie troche u nas poprawila sytuacja z bezrobociem, a cale to gadanie ze w polsce po wejsciu do UE bedzie mniejsze bezrobocie to niewiem jak to dokladnie sprecyzowac ale ciekawi mnie jedno - otwarte beda granice - bedzie mozna podejmowac prace za granica i przypuscmy ze jakis procent polakow wyjedzie za granice i w polsce zostana te osoby nie pracujace,no i niby powinno byc tak ze zrobia sie miejsca dla tych co nie mieli roroby od x czasu jak te bardziej wyksztalcone wyjada no i tak wszyscy mysla ale nie uwzgledniono chyba ze zamiast wtedy polaka ktory dlugo nie pracowal i co tu sie oszukiwac juz wypadl troche z obiegu (rachunkowosc - biura etc.) bedzie sie musial znowu przystosowac i nauczyc np. obslugi programu ktory wszedl w obieg jak on byl na bezrobociu - i wtedy co taki pracodawca zrobi myslicie - wezmie kogos z zagranicy kto potrafi to tamto i siamto czy polaka ktory .... wyszedl z obiegu po tym jak trafil na liste bezrobotnych.... Mnie jakos wejscie do unii nie nastawia zbyt pozytywnie - co widze : podwyzki cen,(podwyzek pensji nie widze) osoby z zagranicy z lepszym wyksztalceniem ktore zajma nam miejsca pracy - byl kiedys taki sondaz w gazecie baltyckiej ile osob jakie ma wyksztalcenie i wyszlo ze najwicej jest tych co maja wyksztalcenie srednie(ogolniak) i zawodowe a tych co mieli wyzsze to bylo o polowe mniej niz tych z wyksztalceniem srednim i zawodowym lacznie.Moim zdaniem po ogolniaku nie dostane sie w innym panstwie do jakiejs konkretnej frmy. Nie widze poprawy sytuacji w panstwie po wejsciu do UE a na mnie to tez sie odbije bo mam lat 17 wiec bede tym rocznikiem ktory bedzie musial przezyc te wszystkie podwyzki i te wszystkie bzdety ktore wprowadza. Chyba tylko pociesza mnie fakt iz moje dzieci (o ile bede je mial) skorzystaja na unii bo wtedy to juz jakos moze sensowniec wszystko funkcjonowac. Jak dla mnie UE --> nie za wiele dobrego. wow ale mi sie napisalo (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 3.10.2025 - 01:51 |