![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 24.11.2004 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzisiaj miałem średnio miłą sytuację. Otóż postanowiłem zainicjalizować wykorzystanie modelu MVC w nowym projekcie firmy. W tym celu przygotowałem wykład dla dyrekcji, oraz współpracowników i niestety zostałem zbojkotowany.
Niektóre argumenty które padły przeciwko temu rozwiązaniu to: - zbyt duży rozmiar plików z klasami - pochłanianie dużej ilości pamięci przy operacjach - powolność rozwiązania, gdyż większość operacji wykonywana jest na obiektach (padło porównanie do powolności w Java) - obiekty będą wykorzystywane ale w prostszy sposób, bez zbędnego komplikowania postulatami MVC Powiem szczerze, że po tej dyskusji, jestem dosyć przygnębiony. Włożyłem w to dużo pracy, która poszła na marne. Czy możecie mi przytoczyć jakieś mocne argumenty, dlaczego rozwiązanie oparte na MVC będzie lepsze? Co ogólnie o tym myślicie? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 262 Pomógł: 21 Dołączył: 3.05.2004 Skąd: Sopot, Krakow, W-wa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pulsar: A jakiego MVC sie trzymasz - mowisz stricte o MVC (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/questionmark.gif)
Jesli chcesz za wszelka cene trzymac sie tego wzorca , to chyba podlacze sie do bojkotu. Pilnowanie sie MVC na wszelkie mozliwe strony jest lekko bezsensowne. Wiele osob nie zauwaza ze MVC opracowano dla JAVY i jak dla mnie gdyby ktos w firmie zaproponowal mi zaisywanie kodu kazdej akcji w osobym pliku wysmial bym go. Pamietajmy ze aplikacja w php dzial max. kilkanascie sekund w przeciwienstwie do aplikacji Javovwych ktore dzialaja jak normalne pisane w C. Ja korzystam ze wzroca MVC - ale z jego glownych zarysow. U mnie np jest kontroler strony, ale akcje odpowiedzilane za jakis pojedynczy modul sa zapisane w jednym pliku. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 4.10.2025 - 14:28 |