Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> Opera - Rozmiar pudełka dla elementu liniowego, ...bez podania szerokości
DavidPL

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam,
Spotkałem się z następującym problemem i nie wiem jak go rozwiązać:
Mam element SPAN (lub np DIV z atrybutem inline) i chciałbym nadac mu dość konkretne rozmiary (tzn. w moim przypadku wysokość 67px i odstęp - padding - od góry 32 px). Pod IE wszystko działa zgodnie z założeniem natomiast Operka całkowicie olewa moje rozmiary jeśli nie wpiszę jej szerokości elementu.
Szerokości elementu nie moge podać bo będą tam różnej długości teksty, a po przekroczeniu podanej szerokości tekst wylewa się poza pudełko.
Jak zrobić aby po przekroczeniu podanych rozmiarów pudełko rozciągało się lub żeby można było uzyskać oczekiwamy rozmiar pudełka bez podawania szerokości?

--
Pozdrawiam,
Dawid Szałęga

P.S. Tylko nie piszcie że się nie da bo zostanie mi tylko się zastrzelić.
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
wassago

Grupa: Przyjaciele php.pl

Ostrzeżenie: (0%)
-----

przeciez elementowi inline'owemu nie mozna przydzielic rozmiarow poprzez 'width' i 'height'..
zamieszales w tym swoim poscie, bo rozumiem, ze chodzi ci o cos takiego:
  1. <div style="height: 67px; padding-top: 32px; background-color: red; float: left;">
  2. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat. Ut wisi enim ad minim veniam, quis nostrud exerci tation ullamcorper suscipit lobortis nisl ut aliquip ex ea commodo consequat.
  3. </div>

ps. tylko nie pisz mi prosze 'przeciez pod IE dziala' bo zamorduje (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg)
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 7.10.2025 - 19:24