![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 54 Pomógł: 0 Dołączył: 20.02.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Znow mam problem z skryptem logowania. Chodzi o to ze zaleznie czy user jest adminem czy nie w cookie ma dopisane np. admin|TAK/NIE. Tylko ze nie zapisuje mi cookie z pierwszego warunku, tzn. jesli np. pierwszym warunkiem w skrypcie jest to ze jesli uzytkownik nie jest adminem zmienna admin w cookie bedzie miala wartosc NIE lub odwrotnie, tylko ze cookie w pierwszym warunku mi nie zapiuje, a jesli jest spelniony warunek ktory jest drugi w skrypcie (np. user jest adminem) cookie zostaje zapisane.
logowanie.php
logowanie2.php
PZdr & Thx Ten post edytował Majcok12 20.11.2004, 19:22:25 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 54 Pomógł: 0 Dołączył: 20.02.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat if ( ) elseif () else() Dzieki, dziala (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) Cytat PS3 Genialny jest pomysł zapisania czy użytkownik jest adminem w zmiennej cookie, którą każdy sobie może ręcznie zmienić z NIE na TAK. Zrobilem tak na szybko, bo bym nie widzial czy cookie sa zapisywane na nastepnej stronie, czy nie (chociaz jak pozniej dodalem usuwanie cookie po wpisaniu ich do sesji, to moglem juz to zmienic ale bardziej mnie interesowalo czemu w ogole nic nie zapisuje), bo najpierw byly zapisywane zaraz po logowaniu a pozniej w warunkach. Ale thx za przypomnienie, bo bym jeszcze zapomnial o zmianie tego. PS. Mam skrypt rejestracji i w nim mam:
I chociaz podaje dwa takie same hasla pokazuje sie powyzszy komunikat. PZdr |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 12.10.2025 - 07:49 |