![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 81 Pomógł: 0 Dołączył: 11.05.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Od 2 godzin siedze na rozwiazaniem dla systemu katalogow php + mysql. Mam zapisane kategorie w bazie mysql w postaci 1_2_3 (np zupy w proszku grzybowe) 1 (zupy wszystkie) 1_4 (zupy o smaku owocow lesnych) 2_3 (warzywa zielone) 2 (warzywa wszystkie) jako ID. Kazdy znak _ to przejscie do podkategorii. I teraz jak to zrobic aby skrypt wyslwietlal dane kategorie wg. glebokosci ? Prawidlowo powinno byc: 1 (zupy wszystkie) -> 1_2_3 (np zupy w proszku grzybowe) -> 1_4 (zupy o smaku owocow lesnych) 2 (warzywa wszystkie) 2_3 (warzywa zielone) itd. Prosze o pomoc poniewaz jestem w martwym punkcie. Pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 548 Pomógł: 2 Dołączył: 19.07.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam ...
Cytat czy nie powinno byc : a dziala (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/questionmark.gif) ja juz nie pamietam nawet czy to jest z wersji finalnej ... wkleilem to poprostu bez sprawdzania ... jezeli sprawdziles i nie dziala to widocznie powinno byc 100 zamiast 10 ... Cytat a propos wyciagania level'u to co jezel ibedzie np. id = 1.0202000000 wtedy level bedzie rowny 2.5 wiec chyba powinno byc: nie mozesz tego zaograglac ... z levelem to chodzi o to ze jak jest id to ono jest podzielone na bloki ... albo 1 albo 2 albo 3 elementy w bloku: Kod bloki: 0 1 2 3 4 5 id: 1 . 02 02 00 00 00 0 to główna kategoria ... 1 to 1 level, 2 to 2 level i tak dalej ... chodzi o znalezienie ostatniego pelnego wystapienia 00 ... czyli tu jest to 2 level ... 00 jest w 3 bloku ... teraz jak to zaokraglisz to tracisz zera ... to wyliczanie levelu jest zle ... brakuje wiersza wczesniej gdzie bylo explode z kropka ... i 2 element z arraya sie sprawdza na wystepowanie 00 a jezeli jest false [00 nie wystepuje] to wtedy jest to ostatni level ... trzeba lekko poprawic pozdrawiam |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 28.09.2025 - 08:52 |