![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 283 Pomógł: 11 Dołączył: 11.10.2004 Skąd: 3c Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jestem początkującym, właściwie to bardzo poczatkującym w XMLu i chciłbym się zapytać czy opłaca się tworzyć zwykłe witryny internetowe bez jakiś tam wyszukanych skryptów php w XMLu??
I drugie pytanko - zaczełm już sobie robic pierwsze testy XMLa i całość opieram o style css. I wszystko działa ok jak definiuje sobie w tych stylach ale (i tu pewnie coś czego nie pojmuje...) jak zrobić kolor tla odpowiadający kolorowi Body z Htmla? Jak w ogóle można stosować znaczniki z htmla w Xmlu? Bo np chcą zrobić jakis formularz czy ciokolwiek z zastosowaniem input czy linków... jak to najlepiej zrobić? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 283 Pomógł: 11 Dołączył: 11.10.2004 Skąd: 3c Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzieki za stronkę, ale nie rozumiem tam czegoś....
Cytat Można zmienić definicje DTD i dołączyć znaczniki HTML: <br /> i <p></p> - jest to jakieś wyjście, ale stanowczo odradzam, plik DTD nam się "pobabrze" niepotrzebnie i w konsekwencji cały dokument XML straci na czytelności i łatwo będzie popełnić błąd. Mam nadzieje, ze mnie dobrze zrozumiecie (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg) . Chodzi mi mianowice o te znaczniki których nie da się zdefiniować przy pomocy CSS. Czyli chcoćby "<INPUT>" czy "<TEXTAREA>" linki, albo kolor taki jaki otrzymujemy definiując background w Body - jak je można to ośągnąć nie stosując htmla? ALbo czy w ogóle można? ---------------------- Cytat mylisz pojęcia, chodzi tobie chyba o XHTML, poszukaj na ten temat Nie - oczywiście miałem na myśli XML'a a nie Xhtmla.Cytat Lepiej postawić pytanie czy się opłaca używać XMLa No mozna i tak... Jak znacie jakies strony w XMLu to piszcie.. dzieki za odp. i Pozdrawiam Ten post edytował Volume 5.11.2004, 16:05:13 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 14.10.2025 - 19:00 |