![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 96 Pomógł: 0 Dołączył: 10.03.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam problem z wświetleniem danych w postaci pól wyboru (checkbox). Chodzi mi o coś takiego ze robie program do testów i skrypt powinien wygenerować pytania i odpowiedzi do pytań. Z wyświetleniem pytań nie mam problemu, natomiast z wyświetleniem odpowiedzi do tych pytań już tak. Odpowiedzi chciałbym wyświetlić w postaci pól wyboru. Problem polega na tym że powinno pokazać odpowiedzi tylko do wskazanego pytania. W bazie danych oczywiście mam zapisane odpowiedzi (po 4 do każdego pytania). Udało mi sie napisac taki skrypt:
Aby wyświetlic pytania generowany jest jeszcze ten skrypt:
Problem jest w tym że nie pokazuje żadnych odpowiedzi tylko pola wyboru. Pokzuje taką ilość checkbox-ów jaka jest ilość wszystkich odpowiedzi w tabeli. A powinno pokazać tylko tyle odpowiedzi ile jest przypisane do wskazanego pytania. Nie wiem jak to przerobić aby pokazało odpowiedzi w postaci checkbox-ów (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/questionmark.gif) ? Ten post edytował huka 2.11.2004, 14:06:18 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 54 Pomógł: 0 Dołączył: 20.02.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(huka @ 2004-11-03 21:11:21) Treść błędu jest standardowa: Kod Parse error: parse error in c:\apache\htdocs\generator\pokaz.php on line 43 Wskazuje na linie gdzie kończy się skrypt. Kilkakrotnie już sprawdzałem ten skrypt ale jakoś nie moge znaleźć błędu. Nie wiem być może jestem ślepy ale poprostu nie widze tu będu. to dopisz na samym koncu skryptu przed ?> jeszcze jedna klamre, i bedzie dzialac (policzylem jeszcze raz ilosc klamr i wyszlo ze jest ich 7, a powinna byc 8). Pzdr |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 3.10.2025 - 22:12 |